Pasisaldinimai

Keistos nuotaikos paskutiniu metu, viskas pasiutiškai greitai keičiasi, ypač savaitgaliai, ir žinia kad man po dviejų savaičių pirmoji įskaita savotiškai jaudina ir džiugina, bet taip pat verčia galvoti, kad po šimts pypkių - jau ! O šiaip jau pakyrėjo nervintis, dėl to, ko negali išvis įsivaizduoti, nerimauti, kaip pavyks baigti ar įstoti, jeigu niekas negali žmogiškai pasakyti ko tikėtis, tai belieka tiesiog laukti. O per tą laiką, kaip kurį savaitgalį, žiūriu futbolą ir kepu pyragus. Šeštadienį išbandžiau šokoladinį obuolių keksą su romu :)




Keksas su obuoliais
  • 800 g. obuolių
  • 4-6 šaukštai romo
  • po 250 g. sviesto ir cukraus
  • 1 pak. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono ar šokolado
  • 250 g. miltų
  • 1 pak. kepimo miltelių
  • 150 g. maltų riešutų
Nuluptus, sutarkuotus obuolius užpilti romu ir palaikyti jame 10 min. Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinius išplakti iki putų. Į masę maišant suberti kakavos miltelius, cinamoną, miltus su kepimo milteliais, maltus riešutus, sutarkuotą šokoladą (aš tiesiog sulaužiau gabaliukais ir pabaigoje sudėjau eilėmis tiesiog į skardą) ir rome išmirkusius obuolius. Viską gerai išmaišius supilti tešlą į formą ir kepti 175-180 laipsnių temperatūroje 60-70 min.
Valgėm su ledais, galima tepti šokoladu ar kitu glajumi.

Romas suteikia tokį savotišką prieskonį, bet pats pyragas man buvo kiek per švelnus, gal reikia daugiau šokolado kitą kartą, ar net aitresnių prieskonių, su šokoladu turėtų derėti. Na bet apskritai - puikus savaitgalio pasisaldinimas.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Knygų iššūkis 2013

Parduota vasara

Žmonės: interview project