Mano kaimynai mažuma išprotėję. Pagyvenęs vyriškis penktame aukšte (kiek aš atsimenu) nuolat daro remontą, paprastai jis bildėdavo vonioje, vis ką nors darydamas vamzdžiams, dabar gręžioja sienas. Išties jau pusantros savaitės kiekvieną rytą tarp 9-10 jis pradeda gręžti... aš jo vietoje paimčiau vieną dieną ir viską vienu kartu sutvarkyčiau, o ne kas rytą po truputį. Ir dar taip įdomiai, pagręžia viename kambaryje, o paskui jau visai kitoje buto pusėje. Aš net šokteliu kai jis pradeda, labai nemėgstu remontų... bet deja, kaimynai trečiame aukšte nusiteikę rimtiems interjero pokyčiams, jie, nors ir ne ryte, tačiau kala kaip reikiant, o vakar dar ir labai išraiškingai juokėsi, tai buvo visai smagu, radiatorinė transliacija :)

Šalimais gyvena moteriškė, kurią kartais sutinku ryte pasiimančią laikraščius. Ji kartą iškrito pro langą, tačiau liko sveika, gerai kad to nemačiau... Visai neseniai atradau, kad ji groja kanklėmis. Galima išgirsti per sieną, jos tylų dainavimą. Mama truputį juokėsi, o man patiko tokia įdomi veikla. Aš kadaise irgi grojau, gal metus. Mano kanklės buvo mažutės, dar mano tėtis padarė joms suktukus... dabar nieko neatsiminčiau, žinau kad tereikia švelniai dėlioti pirštus, ir rankos turi buti lengvutės. Toji moteriškė galės mokyti savo anūkę groti, štai kur tikras močiutės ypatingumas, mano močiutės nemoka groti, o būtų žavu manyti, kad močiutė, ar prosenelė kada nors buvo iš aristokratiško rato, ir skambino tarkim pianinu...

Aš tikrai tikiuosi kažko panašaus savo istorijoje, turiu net knygą, kurią kada nors perskaitysiu. Nors kiek žinau jokių labai didelių aristokratų toje praeityje nebūta, tačiau ne tai turbūt daro istorijas įdomias.
Svarbu tik, kad įdomu.

Komentarai

sandra sakė…
as ir taip savo kaimynus aprasinejau pries metus gal,daug kam patikdavo,nes juokinga budavo :D vis parenki ka idomiau apie zmogu :)

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Knygų iššūkis 2013

Parduota vasara

Žmonės: interview project